Vad är Sashimi?

Vad är sashimi? Det är en vanlig fråga vi på Fisk och Skaldjur får av kunder. Många tror att sashimi är en specifik bit på laxen, vanligtvis ryggbiten på laxen. Vi ska i detta inlägget förklara vad sashimi är. 
 

Många blandar ihopa sashimi med Sushi. Sushi är en rätt som har som huvudingrediens ris kokat på vinäger. Vad man har till sushin är allt ifrån grösnsaker till kokad fisk, rå fisk, skaldjur, ja det ända som sätter stopp vad du kan ha i sushin är din fantasi.  
Så vad är sashimiSashimi betyder på japanska ”stucket kött”. Sashimi är en japansk maträtt som brukar bestå av rå fisk som ofta serveras wasabi, sojaså eller syltad ingefära.

Vanliga ingredienser i sashimi är även: laxtonfiskräkor, bläckfisk, pilgrimsmusslor, det kan även förekomma häst- eller kokött.

Sashimi lax blir det när laxen har odlats på ett specielt sätt eller har frusits ner till -18 grader i minst 3 dagar. Då kan man äta den rå.
Det är samma procedur med tonfisk som med laxen. Det behöver alltså inte  vara någon speciell bit på fisken för att kunna kallas sashimi.