I dagens inlägg tipsar vi om en fantastisk skaldjursbuffe som definitvit gör succé. Skaldjursbuffer blir alltid uppskattade då det är lätt att äta och inte är en lika ”tung” mat som till exempel kött. Många gillar även den lyxiga känslan som skaldjur förmedlar. Alla skaljduren kan ni självklar beställa hos oss på fisk och skaldjur, klicka här för att komma till dem. Så följ med så berättar vi vad ni behöver! 

Ni behöver följande produkter för 10 personer:

5 kg av de stora 40/60 räkorna

3 kg Kungskrabban

150 gram Kalix Löjrom

Förutom skaldjuren behöver ni också:

Saltiner

2 dl Cream fresh

Salt och peppar

2 st Rödlök

5 dl Aioli

Toasts till att lägga räker och kungskrabba på.

Tilltugg innan Skaldjursbuffen börjar.

Börjar med att ta saltinerna och lägg upp dem på ett fat. Lägg upp cream freshen i en skål och blanda med salt och peppar. Smaka av. Hacka sedan rödlöken till fina små bitar. Lägg sedan upp cream freshen på saltinerna. Efter det lägger ni på rödlöken och sen toppar ni med den goda Kalix Löjromen. Nu är tilltugget redo att serveras.

Att förbreda inför buffen

Lägg upp toasts på bordet tillsammans med aioli. Aiolin skall användas till att antingen doppa räkorna i eller till att ha på toasten. På toasten är skall man lägga räkor eller kungskrabban.

Som vin till denna skaldjursbuffe rekomenderar vi Stoneleigh Sauvignon Blanc som går att hitta på systembolaget för 109 kr flaskan. Ett lätt drucket vin som gör upplevelsen ännu bättre. 

Nu är det bara för gästerna att ta för sig av det goda på skaldjursbuffen. Det finns många olika varianter på en fantastisk skaldjursbuffe. Denna varianten är enkel och alla klarar av att göra den till succé. Ifall man vill göra det lite mer avancerat kan man göra sin egen aioli. 

Det var allt för denna gången vi hoppas att ni skall njuta av skaldjursbuffen lika mycket som vi har gjort. På återseende!

Mvh

Fisk och Skaldjurs Matblogg

Vill ni tjäna pengar till föreningen, klassen eller ert lag? Sälj Fisk och Skaldjurs produkter, vi står för leverans och tar hand om betalningen. Läs mer här: Tjäna pengar till klassen, föreningen eller laget.