Kalix Löjrom är äntligen tillbaka! Enligt många den lyxigaste och godaste produkten ifrån havet!  

Siklöjan, Coregonus albula är en laxfisk som finns på många ställen i världen. I Sverige är den mest känd för att det är på den vi gör våran berömda Kalixlöjrom. Siklöjan är en liten fisk som tycker om att leva i bräckt vatten och blir väldigt sällan över 20 centimeter stor. Varje år fiskas det ca 1300 ton siklöja. Det brukar vara ungefär 50/50 honor och hanar. Det är endast honan som har romen och det brukar bli ca 100 ton kalix löjrom varje år. 

Årets Kalix Löjrom är precis som 2015 års fångst MSC-Märkt för hållbart fiske och sedan 2010 är Kalix Löjrom ursprungsbeskyddat av EU. När Kalix Löjrom blev ursprungsbeskyddat av EU 2010 var Kalix Löjrom det första svenska livsmedlet som fick den förnämaste klassifieringen en produkt kan få inom EU. 

Vi har precis som ni längtat efter årets fångst av Kalix Löjrom. Se till att beställa idag och säkra er 2-3 burkar Kalix Löjrom. 

Ni vet att ni kan sälja Fisk och Skaldjurs produkter för att tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen? Ni får hela 20% i provison av på allt ni säljer. Ni tar emot beställningar och vi leverarar och tar betalt. Enklare än så blir det inte för er! Läs mer här: Tjäna pengar till klassen och läs gärna här om vår jämförelse med Newbody.

Vi skulle också vilja slå ett slag för våran underbara kungskrabba som blir underbar med våran Kalix Löjrom. Här nedanför följer ett enkelt recept som går snabbt att göra och fungerar utmärkt som förrätt eller tilltugg. Det ni behöver är följande:

Ingredienser: 
1. 1 ben kungskrabba ca 500 gram
2. Kalix Löjrom (här får ni själv välja hur mycket Kalix Löjrom ni vill själva vill använda, vi gillar att använda mycket!).
3. 2 stycken rödlökar.
4. 1 burk cream fresh. 
5. Saltiner.
Börja med att hacka rödlöken och lägg upp den i en skål. Dela sedan kungskrabbans ben (går bra att klippa upp det med sax) och lägg det i en skål. 

Ta sedan fram saltinerna lägg på lite cream fresh lägg på rödlök, kungskrabba och toppa med Kalix Löjrom och ni får en helt underbar god förrätt! Svårare än så är det inte! 

Kalix löjrom används ofta på Nobelbanketten och även det Svenska Kocklandslaget har användt Kalix Löjrom flera gånger på internationella tävlingar. Beställ er Kalix Löjrom idag! Vi har alltid fri hemleverans!