Hej!
Välkomna till oss på Fisk & Skaldjur. Sommarvädret tillsammans med de underhållande fotbollsmatcherna idag får en att bara vilja dra fram och starta grillen. Tänkte jag skulle skriva ihop ett snabbt och enkelt recept som dock smakar helt underbart.

Ta fram tonfisken redan kvällen innan ni ska grilla för att låta den kylskåpstinas för allra bästa resultat. Ta en skål och häll i sweetchilisås, peppar, salt, lime samt lite vitlök, lägg tonfisken i bunken och låt den stå i kylskåpet medan du får fart på grillen. Lägg sedan tonfisken på grillen under 2-3 minuter per sida, tonfisken ska bara grillas snabbt eftersom att den lätt blir torr annars. Eftersom att vi har sashimikvalitet på tonfisken gör det inget om den är rå i mitten, tvärt om så ska den vara röd i mitten likt en köttbit.

Rör ihop en enkel sallad med isberg, paprika, tomat, gurka och toppa det med riven parmesan och du har hela kvällen räddad. En snabb måltid men samtidigt en av de nyttigaste du kan äta. Tycker du om att träna ska du gärna äta tonfisk flera dagar i veckan då det är den proteinrikaste fisken som vi har.

Ha en fortsatt trevlig sommar så hörs vi snart igen. // V.B